Pages Navigation Menu

Coaching

Het Stotterinterventiecentrum biedt individuele coaching voor logopedisten en stottertherapeuten in opleiding. In de sessies werk je aan vragen die je hebt over jouw cliënt(en), jouw werk en jezelf.
 
De uitspraak "Verbind de theorie met de praktijk en de praktijk met jezelf’’ geeft weer wat centraal staat in het coachingsproces. Het uitgangspunt in de coaching is het uitbouwen en ontwikkelen van (potentiële) kwaliteiten en talenten van de therapeut. De persoonlijke menskwaliteiten staan voorop in de ontwikkeling als therapeut/professional, het leren door doen en toepassen op jezelf is een krachtig middel om het vermogen tot zelfreflectie en zelfinzicht te ontwikkelen. 

 

Als seniortherapeut ben ik verbonden aan de werkgroep coaching van de opleiding voor stottertherapeuten van de NVST. Tijdens het leertraject is een belangrijk doel dat de therapeut in opleiding beschikt over het vermogen om voortdurend binnen de competentiegebieden van de stottertherapeut te groeien, een leven lang leren en ontwikkelen is het uitgangspunt. 

 

Zie onder deze link voor de informatie over de opleiding tot stottertherapeut en het aanvragen voor coaching voor stottertherapeuten in opleiding.